Особливості роботи та переваги сонячних інверторів

Особливості роботи та переваги сонячних інверторів

Перетворювач струму, або інвертор для сонячних панелей, що акумулює енергію Сонця, здатний перетворювати постійний струм у стандартний змінний, який може подаватися до загальної електромережі на продаж або використовуватися для власних потреб. Цей струм також використовується для автономного забезпечення, коли припиняється подача електроенергії з централізованих мереж. 

Сучасні інвертори для сонячних електростанцій здатні працювати з кількома типами СЕС: мережевими, автономними та гібридними. Попри те, що комплекси застосовуються для виконання різних завдань, інвертори забезпечують головну функцію – перетворювати постійний струм у змінний (DC в AC). 

Разом із фотоелектричними пристроями ці перетворювачі здатні відстежувати максимально можливий рівень потужності, а також завершувати роботу в автоматичному режимі у випадку, якщо генерація електроенергії припинилася. 

Які переваги сонячних інверторів

Сучасний інвертор для сонячної електростанції створює можливості: 

  1. одержувати змінний струм для потреб домогосподарства; 
  2. продавати надлишки за «зеленим» тарифом; 
  3. стабілізувати рівень напруги в енергетичній системі; 
  4. встановлювати оптимальний режим накопичення, споживання.

Мереживний та автономний сонячний інвертор дозволяє користуватися виробленою сонячними батареями енергією навіть уночі, за відсутності денного світла – завдяки роботі раніше заряджених акумуляторів. 

Як вибрати мережевий чи гібридний інвертор

Крім доступного рівня цін на інвертори для сонячних електростанцій, важливі критерії вибору включають: 

  1. Потужність та вид інвертору;
  2. Сумісність інвертора з іншими частинами станції;
  3. Офіційну гарантію виробника та її термін дії. 
  4. Компактні габарити конструкції, яка не займає багато місця. 
  5. Сучасний дизайн, захист від негативного впливу зовнішнього середовища. 

Мережева версія обладнана автоматикою, яка відповідає за безпеку при зникненні живлення, але цей пристрій не може забезпечувати автономну роботу. 

Гібридний сонячний інвертор також має захист та надає електроенергію навіть у момент відсутності напруги при перепадах навантаження, виконуючи функції джерела безперебійного живлення. 

Принципи роботи інверторів для сонячних панелей

Автономний інвертор для сонячної електростанції призначений для роботи в умовах ізоляції від стаціонарної електромережі. Він перетворює постійний струм від батареї, яка акумулює енергію від фотоелементів, у стандартний змінний струм. Такі пристрої не захищені від вимкнення коли зникає струм, оскільки не з’єднуються з електромережею. 

Мережевий інвертор для сонячних панелей, ціна якого вища, може працювати з подачею струму в загальну електромережу. При зникненні живлення він вимикається за допомогою автоматики безпеки. Разом з тим у нього відсутнє живлення резерву, тому він не забезпечує автономного режиму роботи. 

Гібридні інверторні пристрої широко застосовуються в системах СЕС і перетворюють напругу від сонячних панелей та від акумуляторів, а також забезпечують заряджання АКБ після відновлення подачі зовнішнього струму. Цей тип інвертора обладнаний захистом при відключенні та здатний забезпечувати енергією при різному навантаженні системи. 

Купити інвертор для сонячних електростанцій в Києві

Solar Family — компанія-інсталятор сонячних електростанцій та постачальник якісного обладнання

Пропонуємо повний спектр послуг: від первинної консультації до подальшого обслуговування встановленої електростанції.

Спеціалізуємось на монтажі сонячних електростанцій та станціях резервного живлення. 

Співпрацюємо з перевіреними виробниками обладнання: Victron Energy, Pylontech, Afore, LuxPower, Huawei, Fronius, Dyness та ін.

Всі ці ТМ орієнтовані на якість та перевірені роками співпраці. Обираючи обладнання, наша команда гарантує ефективність та надійність станції відповідно до Ваших запитів та бюджету

Наші переваги: 

  1. 700+ реалізованих об`єктів
  2. 300+ проектів підключено до «зеленого» тарифу
  3. 10+ років досвіду. 

Дзвоніть нам просто зараз, і Ваш запит - купити інвертор для сонячних панелей ми вирішимо за лічені дні!