Сонячні панелі для особистої вигоди та захисту довкілля

Сонячні панелі для особистої вигоди та захисту довкілля

Використання сонячної енергетики вдома можливе й вигідне, а придбання та встановлення власної електростанції може стати довгостроковою й виправданою інвестицією не лише у власний добробут, а й у збереження довкілля. Тому все більше підприємців та інвесторів цікавляться, що таке сонячні панелі, яку вони дають економію та де краще їх встановити. Після проведення початкових підрахунків у них виникає бажання замовити встановлення домашньої електростанції під ключ.

Про сонячні батареї та їх види

Ідеться про головну складову сонячної електростанції, і вона являє собою ланцюг фотоелектричних елементів, з яких кожен має свої параметри. Ці елементи перетворюють сонячне світло на електроенергію. Станції встановлюються для опалення будинків та господарств, електроживлення приладів, для нагріву води. Все більше власників схиляються до рішення встановити сонячні панелі для дому. Промисловість пропонує:

  1. монокристалічні;
  2. полікристалічні;
  3. тонкоплівкові.

Всі типи кристалічних панелей виготовлені з використанням кремнієвих фотоелементів, з'єднаних у кристалічний модуль. При збиранні всієї конструкції застосовуються спеціальні кріплення й рами, і це дає змогу розташовувати сонячні батареї на будь-якій поверхні, навіть на балконах. Вони різняться коефіцієнтом корисної дії, площею для виробництва 1 кВт, вагою, терміном придатності, вартістю.

Який вид панелі вибрати

На першому етапі вибору багато хто одразу звертає увагу на ціну, але варто орієнтуватися не лише на неї. Важливі також інші фактори.

Ціна монокристалічних сонячних панелей найбільша. Така батарея має найвищий рівень ефективності (23%), може працювати при мінусових температурах та під прямими сонячними променями. Для виробництва 1 кВт їй потрібно близько 8 м², а прослужити вона може найдовше (20–25 років) і при цьому матиме найменші втрати потужності. Для них потрібна міцна поверхня, яка здатна витримати понад 30 кг.

Увагу покупців привертають й найдешевші сонячні панелі, якими є плівкові, і вони значно легші від мономодифікацій. При цьому у них найнижча ефективність (9,5–19,9%), а для зростання ККД необхідно збільшувати площу. Відповідно зросте й вага станції. Такі батареї більше залежать від погодних умов, а прослужити можуть не більше 3 років. Позитивним у них є гнучкість та здатність працювати більш продуктивно під час розсіяного освітлення (при похмурій погоді чи в період міжсезоння). Тому на такі конструкції також є попит, і вони встановлюються для невеликих домогосподарств.

Параметри панелей

Вибираючи сонячні батареї для дому, звертайте увагу на параметри. Вони можуть коливатися залежно від типу, потужності, кількості фотоелементів. Одна секція складається з окремих фотоелектричних елементів, кожен з яких стандартним розміром 156х156 мм, а таких елементів може бути 72, 120, 144. Для встановлення на будинку необхідно 60 батарей. Стандартними вважаються розміри сонячних панелей шириною 995–1400 мм та 1685–2500 мм висотою. Менш габаритні можна встановлювати на даху, а для монтажу більших рекомендується вибрати наземний спосіб розміщення. Якщо при виборі ви схиляєтеся до першого варіанту, то зверніть увагу також на вагу (25–33 кг в середньому), щоб її могла витримати покрівля вашого будинку.

Можна купити сонячні панелі в Києві потрібних параметрів та потужності. Щодо вартості доцільно попередньо проконсультуватися з нашим майстром, який надасть інформацію щодо складу всього комплекту, вартості витратних матеріалів та монтажу.

СЕС як довгострокова вигода

Придбати й встановити домашню електростанцію вигідно, а її переваги доведені досвідом понад 700 наших клієнтів. Можна забезпечити будинок електроенергією на 5–20 років і не залежати від централізованого постачання. В результаті досягається суттєва економія, а вартість обладнання окупить себе за короткий термін

Компанія Solar Family надає послугу встановлення сонячних панелей під ключ. Сюди входять проектування, монтаж та супровід для якісної та безперебійної роботи всієї станції.

«Навіть якщо йде дощ, то сонце все ще на небі». Ці слова відомої британки й авторки багатьох книг Клер Джоса візьмемо до уваги, приймаючи рішення про перехід на сонячну енергетику.