Як вибрати й купити сонячну електростанцію (СЕС) в Україні?

Як вибрати й купити сонячну електростанцію (СЕС) в Україні?

Сучасні технології надають можливість замінити звичайні джерела енергії на альтернативні, і вибір залежить від місця проживання, кліматичних умов та матеріальних можливостей споживача. Американський модельєр Марк Джейкобс говорив: «Погляд на небо у світлий сонячний день, змушує мене мріяти та підказує ідеї». Саме сонце й спонукало винахідників створити сонячну електростанцію і перетворювати сонячну енергію на електричну. Сьогодні можна використовувати сонячні промені найбільш ефективно.

Сонячні електростанції: типи та відмінності

Перебої з постачання електроенергії, недостатня потужність або, взагалі, відсутність світла протягом тривалого часу змушують населення шукати вихід із ситуації, і в нагоді стає СЕС електростанція

Електростанції бувають трьох типів:

  1. Мережеві. Вони отримують енергію сонця і надають можливість одночасно з цим не припиняти користуватися стаціонарною електромережею. Цей тип найбільш розповсюджений і відносно дешевий. 
  2. Автономні. Накопичують сонячну енергію в акумуляторах і працюють без використання електромережі.
  3. Гібридний. Надлишок енергії накопичується в акумуляторі, а сама електростанція підключена до електромережі.

Сонячні панелі зазвичай розташовуються під нахилом 35° у напрямку південної сторони. Вони більшу кількість енергії здатні генерувати у безхмарний сонячний день. За своєю потужністю такі електростанції можуть бути від 5 до 30 кВт.

Вибір типу залежить від рівня електроспоживання для покриття побутових та господарських потреб. Почати можна з 5 кВт по сонячних панелях. Вартість такого комплексу окупиться за декілька років.

Ціна електростанції залежить від площі, кількості батарей та їх потужності. Окрім базового обладнання, необхідно придбати й додаткове: кріплення, мережевий інвертор, щит, кабелі та трубопровід.

Де можна придбати СЕС (сонячну електростанцію)

Спеціалісти компанії Solar Family в Києві підкажуть, яке саме обладнання вибрати, вони складають проєкт, а потім, коли клієнт зумів його візуалізувати, видають технічний паспорт. Монтажники з багатолітнім досвідом роботи встановлюють сонячні панелі та підключають до електромережі відповідно до всіх правил та технічних норм. Для стабільної роботи сонячні панелі потрібно чистити, що підвищить показники генерації до 20%. Це також входить до сервісу, який забезпечує компанія, поряд із перевіркою роботи комплексів, їх безпеки.